• İSTANBUL GALATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ 18. ULUSLARARASI İSTANBUL MUTFAK GÜNLERİ’NE LEZZET KATTI

    18. Uluslararası İstanbul Mutfak Günlerinde İstanbul Galata Üniversitesi öğrencileri pişirdikleri yemeklerle birçok kategoride ödüle layık görüldü.

     

    18. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 22-25 Aralık 2021 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlendi. Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile gerçekleştirilen ve geçmişte yapılan başarılı organizasyonlarla “Kıtalararası (Continental)” unvanı da almış olan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, 17 yıldır aralıksız düzenlenmekte ve Türkiye’nin öğrenci ve genç şeflerine de yıllardır uluslararası düzeyde yarışmalara katılma imkânı sağlamaktadır.

     

    Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında eğitim veren birçok üniversite ve özel eğitim kurumundan öğrencilerin katıldığı bu organizasyonda İstanbul Galata Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Aşçılık Programından öğrenciler de yarışmacı olarak yer aldı. Rektörümüz Prof. Dr. Özgür Çengel, yarışma alanında bulunarak öğrencilerimize destek oldu.

     

    Türkiye’nin en büyük uluslararası Gastronomi Festivali ve Yarışması olan ve Dünya Aşçılar Birliği (WACS) işbirliği ile gerçekleşen organizasyonda dereceye giren İstanbul Galata Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile Aşçılık Programı öğrencileri yarıştıkları kategorilerle birlikte aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

     

    Düğün Pastası Kategorisinde altın madalya

    (Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencisi Ebru Yılmazer)

     

    Ana Yemek Kategorisinde altın madalya

    (Aşçılık Programı öğrencisi Emir Altan)

     

    Pastacılık Kategorisinde gümüş madalya

    (Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencisi Rabia Şentürk)

     

    Balık Kategorisinde bronz madalya

    (Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencisi Buse Nur Dülgere)

     

    Makarna Kategorisinde bronz madalya

    (Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencisi Buğra Bakır)

     

    alarak yaratıcılıklarıyla etkinliğe lezzet kattılar.